Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Když jsou okna ve špatné kondici

Řemeslníci

Nefungují vaše okna stejně, jako když byla nová? Začalo vašimi okny profukovat? Rosí se vám nadměrně skla oken? Rozpadají se vám žaluzie? Jestliže ano, nastal čas na kompletní servis oken a dveří ve vašem domě.

Okna jsou důležitým prvkem stavby a zaslouží si naši maximální pozornost. Je nutné, aby byla nejen funkční a splňovala všechny naše požadavky na světlo a možnost větrání, zároveň dotváří celkový estetický dojem domu. Už správný výběr oken je zásadní krok, od kterého se budou odvíjet další, jako je výběr doplňků, údržba a později i servis.

Plastová okna a jejich výhody

Plastová okna představují pocit klimatické pohody za přijatelnou cenu. Díky kvalitnímu těsnění neuniká z místnosti teplo, tepelnou i zvukovou izolaci zvyšuje i počet skel. Pokud máte okna zasklená trojsklem, je ochrana proti hluku velmi dobrá a zároveň únik tepla snížen na minimum. Plastová okna sice nejsou příliš náročná na údržbu, i tak je ale dobré nechat je pravidelně zkontrolovat odborníky a dopřát jim servis, ať už v rámci záruky nebo pozáruční. Profesionální údržba (především kování) může životnost vašich oken výrazně ovlivnit. Také kontrola těsnění a povrchová úprava není čas od času od věci.

Dřevěná okna dýchají

Dřevo je materiál staletími prověřený. Vyznačuje se velkou tvarovou stálostí, vynikajícími tepelně izolačními vlastnostmi, ale hlavně je opravdu krásné. Umožňuje výrobu velkých i tvarově atypických prvků, je ideálním materiálem pro výrobu HS portálů, balkonových dveří, velkých fixních oken i vchodových dveří.

Pro výrobu dřevěných oken se nejčastěji používá smrk, borovice, modřín a dub. Smrk má nejlepší tepelně izolační vlastnosti, borovice je dřevina s větší odolností proti vnějším vlivům. Modřín je také velmi odolný a má krásnou kresbu. Dubová okna jsou nejodolnější, ale mají o něco horší izolační schopnost. Kromě údržby těsnění a kování je u dřevěných oken nutná pravidelná údržba povrchové vrstvy.

Okenní doplňky zvýší komfort, navíc ochrání okna

Jestli si chcete zvýšit domácí pohodu a přitom udělat něco užitečného pro svá okna, zaměřte se na stínící techniku. Především montáž předokenních rolet zlepší ochranu oken před povětrnostními vlivy, zvýší zabezpečení vaší domácnosti a v neposlední řadě zlepší tepelně-izolační vlastnosti oken.

Potřebují se vaše okna opět dostat do kondice, ale výrobce od nich už dal ruce pryč? Pro tento případ už od r. 1999 funguje firma Sitech, která zajišťuje pozáruční servis oken i dveří, je specialistou na renovace oken, zároveň provádí montáž žaluzií, ať už se jedná o horizontální či vertikální žaluzie nebo plisé. Obrátit se na ně můžete i v případě montáže předokenních rolet, montáž textilních roletek nebo sítí proti hmyzu.


Autor: SITECH - servis a doplňky oken (03.11.2017)

zde nás můžete sledovat na facebooku